Jak vybrat snubní prsteny

Snubní prsteny jsou vyjádřením lásky a symbolem vzájemného pouta mezi novomanžely. Budou vás provázet celým životem, a proto je důležité je vybírat velmi pečlivě. Díky desítkám let zkušeností si jsem jistý, že vám pomohu vybrat ideální snubní prsteny, abyste byli ve svůj velký den naprosto spokojení.

Volba materiálu

Prvním krokem, jak začít s výběrem těch pravých snubních prstenů, je volba materiálu, ze kterého budou vyrobeny. Typickým a nejvíce používaným materiálem k výrobě snubních prstenů je zlato. Všechny snubní prsteny vyrábím ve třech barevných variantách: z bílého, žlutého a růžového zlata. V současné době je nejoblíbenější bílé zlato, jelikož působí velmi elegantně. Na druhou stranu žluté zlato představuje klasiku, která nikdy nevyjde z módy. V případě snubních prstenů jsou také časté různé barevné kombinace zlata, které působí velmi jedinečně.

Volba kamenů

Dalším krokem je volba kamenů, které budou do prstenů fasovány. Většinou se jedná o menší kameny, které nemají prstenu dominovat, ale pouze jej zdobit. Snubní prsteny mohou být vyrobeny jak s kameny, tak i s hladkým povrchem. Tradice je taková, že si žena vybere prstýnek s kameny a muž si nechá vyrobit pouze kroužek ve stejném provedení. Vybírat můžete z mnoha modelů snubních prstenů, od čistě zlatých prstenů až po luxusní modely s velkým množstvím diamantů. V nabídce mám také méně tradiční modely například s hranatým tvarem, nebo s jemným matem. Pánské prsteny se vyznačují zejména praktičností a pohodlím, zatímco dámské prsteny jsou elegantní a skvěle se hodí k zásnubním prstenům, či dalším šperkům.

Šířka prstenu

Šířku prstenu si volí každý zákazník podle svého vkusu a představy. Standardně se snubní prsteny vyrábí v šíři od 2 mm do 6 mm, mohou však být i širší. Čím širší prsten je, tím více roste jeho hmotnost, což se samozřejmě projeví na jeho ceně.

Před objednáním snubních prstenů je také potřeba znát jejich požadovanou velikost. Můžete si ji změřit sami doma podle tohoto návodu, raději však doporučuji návštěvu u mě v ateliéru. Velikosti vám zde profesionálně změřím a případně doladíme další detaily.

Na vnitřní stranu snubních prstenů se tradičně nechávají vyrýt různé údaje, například jména, či data. Tuto možnost u mě máte zdarma, přičemž si můžete vybrat z mnoha různých druhů písma.

Pokud budete mít vlastní představu o ideálním snubním prstenu, mohu jej pro vás zhotovit přímo na zakázku.